Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - Vy byste byl super ekonom :). Napadlo vás...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 1:13

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Vy byste byl super ekonom :). Napadlo vás že když je něčeho víc, tak jde cena dolů?

    Kdybyste soustředil všechny lidi do jednoho velkého města, a každé rodině dal rodinný dům, zahradu a postavil ulice, tak by to mělo mělo velikost cca Texasu nebo Francie. Kdybyste seskupik všechnu obdělávanou půdu, měla by velikost cca Ruska. Z tohoto hlediska máme ještě hodně kam růst. A problém není ani voda. Vždyť oceány pokrývají přes 70% planety, a odsolování je jen otázka technologie. Stejně jako jsme se kdysi naučili získávat teplo, naučíme se prosě odsolovat vodu.

    Na počasí se nedá spolehnout nikde, a války byly snad všude. Můj vzkaz pro rozvojový svět by byl "ukliďte si na svém dvorku".

    Peak oil je předvídaný už od třicátých let minulého století, a nějak se pořád nekoná. Zrovna břidličné plyny vedou k tomu, že se z USA po dlouhé době stane vývozce ropných produktů. A to ještě netěžíme metanové hydráty, kterých je obrovská spousta. O kyslík se nemusíte bát - rostliny ho vyrábí právě z CO2. Rostliny milují CO2, živí se jím. Dnes mají chudáci rostliny ve vzduchu jen 0.04% CO2, a kyslík (před Great Oxygen Catastrophe jedovatý plyn) je 21%.
    BTW stejně jako nedošlok Peak Flintstone, Peak Wood a Peak Coal, nedojde nejspíš ani k Peak Oil. Prostě jednoho dne přestaneme ropu používat, a najdeme něco lepšího.