Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - Indie má miliardu obyvatel, polovina práceschopného obyvatelstva tam...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 21:41

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Indie má miliardu obyvatel, polovina práceschopného obyvatelstva tam pracuje v zemědělství, sebevražd je cca 103000 ročně. Chcete mi tvrdit, že v takové zemi byly "jednotky" sebevražd zemědělců za rok? OK, čísla prosím. Osobně bych si tipnul na desítky tisíc sebevražd zemědělců ročně.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_India
    http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_in_India

    BTW sebevražda použitím pesticidů stojí celosvětově za cca 30% sebevražd. Pokud půlka populace pracuje v zemědělství, kde je k pesticidům snadný přístup, můžete oprávněně čekat ještě vyšší procento.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pesticide_poisoning#Accidental_and_suicidal

    Sebevraždy farmářů jsou v Indii problémem už od devadesátých let. Jako příčina se uvádí liberalizace trhu, omezení státních dotací atd.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_India#Farmer_suicides

    Jinými slovy mi z toho vychází, že když mají indičtí zemědělci problém, tak občas spáchají sebevraždu. Budou jich nejspíš desítky tisíc ročně. Někteří z nich užívají produkty Monsanto. Nic více, nic méně.

    Proč v aktivistickém filmu neuvedli celkový počet sebevražd farmářů v Indii, procento případů ve kterých byly použity pesticidy, a procento ve kterém šlo o Roundup? Asi se to aktivistům nehodilo do krámu, že. Když provádíte cherry picking, nebudete přece dávat objektivní informace.