Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - 1) Samozřejmě. Nad mutacemi nemáte žádnou kontrolu, a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 6. 2013 22:33

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1) Samozřejmě. Nad mutacemi nemáte žádnou kontrolu, a navíc se výsledné produkty netestují na potravinovou bezpečnost.
    2) Pan Gilles-Eric Séralini si chytře vybral druh krysy, který dostává rakovinu zcela přirozeně ve více než 80% mužských a 70% ženských kusů. Díky tomu by musel použít v každé skupině minimálně 65 kusů, aby se zbavil statistického šumu. On jich ovšem použil jen deset na skupinu, takže závěr není statisticky validní. A byla tam spousta dalších problémů. Obtěžoval jste se číst link, který jsem k tomu dával níže?
    http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9ralini_affair#Scientific_evaluation
    Jinými slovy zvedavec.c má, jako obyčejně, "zaručené zdroje".
    3) Percy Schmeiser měl možná na pole zanesená semena Monsanto, možná je někde odcizil - nikdo neví. Za to na něm před soudem ale nikdo peníze nechtěl. Problém byl v tom, že svoje rostliny pokropil herbicidem, dospěl správně k názoru že ty přeživší jsou od Monsanto, a semena pak záměrně vysadil další rok. Tohle mu zlomilo krk, a musel platit. Soud prohlásil, že kdyby Schmeiser jednal nevědomě, mohl by být verdikt jiný. Osobně na tom nevidím nic špatného.