Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - Ty ceny jsou vysoké, protože jsou drahé baterie....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2013 2:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ty ceny jsou vysoké, protože jsou drahé baterie. Dalším problémem je hmotnost celého vozu. Například ten GM EV-1 byl dost nekomfortní plasťák, právě aby se ušetřilo na hmotnosti. Nicméně odlehčování konstrukce vyžaduje použití dražších materiálů.

    Pobídky jsou obecně špatné, s tím že připouštím možnou existenci výjimek.

    Vycházíte ze špatných čísel, a ještě máte v úvaze závažnou chybu. Průměrný měsíční osobní příjem v USA je jen 2292 USD. Skutečná kupní síla je o cca 11% nižší, tj. USD 2033. Z toho platíte nájem, energie, jídlo.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_income_in_the_United_States
    Současná Toyota RAV4 EV (o které byla řeč) stojí USD 49800. Za ty dvě stovky si můžete přikoupit třeba střešní nosič :)
    http://www.toyota.com/rav4ev/
    Americká rodina si samozřejmě může koupit RAV4 EV za $49800, s mizerným dojezdem, dlouhým dobíjením a mizerným výkonem. A nebo mohou jít do běžné RAV4 za poloviční cenu, se kterou budou schopni dojet ze San Francisca do San Jose i zpátky bez modlení aby jim vydržela baterka, a to i když bude vůz starý pár let. A zákazníci si jasně vybírají.
    Zajímavost:
    "To meet California's EV mandate, Toyota would have to give the average consumer a free RAV4-EV plus a check for approximately $7,000" to overlook "shortcomings, such as limited range, that are characteristic of EVs."
    Dr. Kenneth E. Train of UC Berkeley