Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Seti - Píšu, abyste si to zjistil. To si to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2013 14:20

    Seti (neregistrovaný)

    Píšu, abyste si to zjistil. To si to neumíte najít sám? Problémem vakcinací se zabývám už několik let a troufám si říct, že o tom něco málo vím. Proto mi Vaše argumenty

    Statistiky ukazují, že Gardasil má přibližně 38% účinnost i proti dalším deseti subtypům HPV, které jsou odpovědné za cca 20% všech případů rakoviny děložního krčku.

    přijdou poněkud směšné. Nad tím linkem jsem se vskutku pobavil. Člověk nemusí být doktor, aby věděl, že jsou to prostě kecy. Dělat tak sebejistě takové závěry bez dlouhodobých klinických studií je mírně řečeno šlendrián.

    Pokud by Vás zajímaly podrobnosti ohledně vakcinací, reakcí imunitního systému (protilátky, antigeny, afinitní maturace, antiidiotypové protilátky...), problémů okolo HPV vakcín a vakcinací obecně, doporučuji trojdílný seriál http://www.vesmir.cz/clanek/od-bunek-k-molekulam a dále pak seriál od Dr. Vavrečky na vitalii.cz. Tam to máte popsáno hodně ve zkratce. Dále pak jsou tady 2 knihy prof. Strunecké "Doba jedová" a "Varovné signály očkování", kde to máte poněkud podrobněji i s odkazy na studie. To je materiál tak na půl roku.

    Když už se o tom bavíme, tak nadhodím (i s ohledem na Váš odkaz) např. vakcínu proti pneumokokům, kde byla "vědeckou" obcí i reklamami halasně hlásána 100 % účinnost a ukazuje se, že pravda je poněkud jinde. Jsou hlášeny pneumokokové infekce u očkovaných, sbírají se data a připravuje se článek.

    Já se nedivím tomu, že se farmaceuitické (a jiné) korporace snaží manipulovat, zamlčovat fakta nebo přímo lhát, jde o jejich byznis, Co mi vadí je to, že to odnášejí lidé, kteří jsou kolikrát nuceni ke kontroverzním očkováním zákonem (viz Kalifornie a očkování Gardasilem i u chlapců), místo aby byly k dispozici pravdivé údaje a lidé se mohli sami rozhodnout, zda do toho rizika půjdou. Mimochodem rakovině děložního čípku se mnohem lépe a bezpečněji dá předcházet pravidelnými kontrolami.

    No a na závěr bych ještě zmínil fakt, který se pochopitelně nezveřejňuje, protože se nehodí do krámu. A to, že očkování proti HPV může být kontraproduktivní u žen, které již prodělaly, nebo zrovna prodělávají HPV infekci. Má se za to, že v takovém případě může očkování naopak podporovat vznik KDH (exacerbace). Že se při očkování toto nezjišťuje, je trošku podivné, přitom existuje ne příliš nákladná metoda DNA testace (cca 1000,-).

    Mohl bych tady psát hodiny a neprobral bych ani 10 % toho nejdůležitějšího. Ono nestačí vzít jeden nalezený odkaz a vyvodit z toho nějaké závěry, protože ty jsou pak pochopitelně mylné.