Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - 1. Nesmysl. 2. Statistiky hovoří jinak, nakonec jsem toho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2013 15:46

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    1. Nesmysl.
    2. Statistiky hovoří jinak, nakonec jsem toho spoustu už linkoval.
    3. Pro mě jsou důležité údaje z důvěryhodných zdrojů. Aktivisté nejsou důvěryhodní, protože uvádějí jen fakta která se jim hodí, případně rovnou lžou, a samozřejmě za své výroky nenesou žádnou odpovědnost.
    4. Jenže v celkovém počtu ten počet sebevražd farmářů v Indii naopak klesá, v některých regionech zůstává více-méně stejný. Sebevraždy farmářů mají různé příčiny. Aktivisté se snažili vzbudit nesprávný dojem, že GMO a patenty jsou špatné, protože způsobují sebevraždy farmářů. Jde o překrucování, demagogii a lži.
    5. Na zákazu GMO mají největší zájem subvencování a neefektivní farmáři v EU, nejvíce ve Francii, kteří nechtějí přijít o peníze. A samozřejmě jsou tu tmáři typu Greenpeace, kteří brojí proti všemu technickému pokroku (včetně jaderné energetiky, GMO a ropy), a protlačují bláznivé nápady, které stojí miliardy a zhoršují situaci (biopaliva, solární energetika, větrníky, "soběstačnost", omezování osobní svobody "pro dobro lidí").