Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bílý dům chce zakročit proti patentovým trollům od Lael Ophir - Imunitní systém je poměrně komplexní, navíc je každý...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2013 19:03

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Imunitní systém je poměrně komplexní, navíc je každý člověk geneticky a epigeneticky unikátní. V důsledku můžete mnoho let studovat, co se stane po požití brambory (a nebo jí můžete prostě sníst). Nicméně mi fakt není jasné, jak to souvisí s GMO. Samotná změna v DNA přece nemá žádný vliv, protože (u lidí) nedochází k přenosu genů z DNA z potravy do DNA příjemce té potravy. Proto kolem nevidíte žádné zelené lidi, kteří "chytili" geny po produkci chlorofylu :D. O rizicích proteinů, jejichž syntézu změna DNA způsobuje, jsem psal. To samozřejmě vyžaduje testování (a tato potřeba se u běžných šlechtitelských postupů ignoruje, přesto že rizika jsou stejná jako u GMO). Přesto pořád nevidím ta rizika, o kterých mluvíte. Zkuste je *konkrétně* popsat.

    Jak už jsem psal, nárůst autismu a mnoha dalších diagnóz má několik příčin. Korelace s vakcinací tam může být, ale zároveň je tam korelace s řadou dalších věcí. A doufám že víte, že korelace neimplikuje kauzalitu.