Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Bizarní chyba v systemd od Filip Jirsák - Nemůžu? Kdo mi to zakáže? Zakáže vám to logika....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2017 12:05

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Nemůžu? Kdo mi to zakáže?
    Zakáže vám to logika. Když máte v jednom standardu napsáno, že jméno může začínat jenom písmenem, a v druhém standardu je, že může začínat písmenem nebo číslicí, nemůžete napsat validátor, který bude splňovat oba standardy a zároveň o kterémkoli předloženém jméno prohlásí, zda je nebo není validní.

    Zajímavé, že jste mi před "chvílí" ještě tvrdil, že jsem si vybral jen co se mi hodí.
    Vybrat si nemůžu a všechno taky nemůžu. Prostě diktátor Jirsák to určí, že? :D Jasně!

    Kecy. Kritizoval jsem, že jste si vybral jeden standard, a tváříte se, jako že ostatní vůbec neexistují. Což je poněkud směšné, když pak kritizujete autory systemd za to, že si vybrali jeden standard, a Lennart Poettering je si vědom toho, že existují i jiné standardy, a zmínil, proč si vybral právě tenhle.

    Já si s dovolením můžu vzít v úvahu všechny a zvolím cestu, která neudělá problém takový, že by dovolila spouštět službu pod rootem, přestože má spouštět pod uživatelem.
    Fakt? I v případě, kdy administrátor udělá chybu? Tak sem s tím, popište, jak byste to vyřešil.

    Vy si volíte opak a říkáte, že je to správně.
    Já si nevolím opak. Já mám akorát trochu větší představivost, takže si dovedu představit případy, které rozbijou všechna ta navržená bezchybná řešení. Ale prosím, vy tvrdíte, že máte bezchybné řešení, které nerozhodí žádná chyba nebo zlomyslnost administrátora, tak sem s ním.

    Ano, to přesně udělal Poetering v systemd, když místo kontroly, zda uživatel existuje implementoval před tímto filtr, který vyhodnocuje, jestli se mu uživatel líbí a když ne, tak se rozhodl uživatele ignorovat a spustit to pod rootem - jak říkáte, chaos.
    Ne, tohle není žádné ad-hoc řešení. Vy stále nechápete, jak systemd zpracovává jednotkové soubory, že?

    To už jen vaříte z vody. Úplně normálně si vymýšlíte, protože nemáte nic relevantního pro argumentaci.
    Tímto způsobem se odborná diskuze vést nedá. Ale můžete zkusit jít pokecat s malými dětmi, co by kdyby třeba přiletěli ufoni udělat systemd audit :-D. Rovněž informační hodnota 0.

    No výborně, konečně jste pochopil, že celý ten bugreport je nesmysl. Jeho autor vaří z vody, úplně normálně si vymyslel uživatel 0day, protože neměl nic relevantního pro argumentaci.

    Bavili jsme se pokud mě paměť neklame o mainstreamu.
    Paměť vás klame. Stačí, když se podíváte o pár komentářů výš, a uvidíte, že jsme se bavili o upstreamu shadow-utils. Příště si radši osvěžte paměť dřív, než na výmyslech vaší paměti začnete stavět dalekosáhlé teorie.