Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Budoucnost desktopu: tenký klient od anonym - Ano, podobny problem nastava i v pripade virtualizovanych...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2008 21:38

    anonymní
    Ano, podobny problem nastava i v pripade virtualizovanych serveru - pokud jeden guest potrebuje hodne pameti, hodne procesoru a je vytizenej na 99% dlouhodobe, a pozaduje neustaly pristup na disk, tak se muze u jinych guestu projevit pomalost. Bude to samozrejme rozdil od X ruznych serveru, kde kazdy ma k dispozici 100% svyho CPU, disku a pameti a muze ho vyuzivat podle libosti. Na druhou stranu - vhodnym nastavenim by tyhle problemy mely jit odstranit a pokud ty aplikace maji top cinnost kazdy v ruznou dobu (pres den napr. aplikacni server pro uzivatele, k veceru do noci zpracovani dat z denniho provozu, a od pozdni noci do rana zalohovani), tak je zase vyhoda mit na to jeden virtual host se tremi ruznymi guesty, proste kazdy si vezme, kdyz bude potrebovat a pokud zrovna nebudou chtit vsichni najednou, tak bude system vyuzitej.

    V pripade uzivatelu by bylo lepsi asi uvazovat i vymene software - pokud nejakej software pro jednoho uzivatele vyzaduje celou pamet a CPU na 100%, tak to asi neni dobre napsana aplikace - to mi pripomina aplikace z DOSu - mely celou pamet i procesor jenom pro sebe.