Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CETIN představil symetrické tarify pro optické přípojky: 250 a 500 megabitů od MSBOSS - No, já třeba mám 150/10 Mbit po koaxu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2021 16:54

    MSBOSS

    No, já třeba mám 150/10 Mbit po koaxu a kopnul bych do toho. Mám vzdálený Seafile server, kam se mi zálohují fotky a jakmile to začne chrlit data na server, tak nepošlu přes Messenger ani obrázek. A prvotní zapnutí, kdy se nahrálo asi 500+ GB fotek, to byl počítač zapnutý týden v kuse.
    Za mě by bylo mnohem lepší, kdybych měl místo fixní rychlosti garantovanou min. rychlost, která by mohla ale třeba jít nahoru využitím agregace. Takhle je hezký, že se to chová pořád stejně, ale upload je tragickej. A ano, mohl bych si zdánlivě pořídit jinej tarif, ale pořád jsou ty ceny jak za dob Telecomu. A i když se Vodafone tváří, že do baráku vede i gigabit, tak ve skutečnosti max. nabídka je 250 Mb/s, protože jdou přes infrastrukturu CESNETu, na což Vodafone nemá tarif, takže si vlastně nijak polepšit nemůžu, aniž bych přešel k jinému providerovi.
    Taky by to šlo vyřešit tak, že by mi server běžel na bytě, ale mít originál a zálohu ve stejné místnosti mi přijde jako blbost a navíc nemám veřejnou adresu, kterou Vodafone nabízí na koaxový pevný internet jen firemním zákazníkům. Asi je IPv6 rozsah moc malej nebo co já vim.