Hlavní navigace

Názor k článku
Charitativní projekty se vyhýbají open source od K2 - Nevyužitý potenciál znamená, že nejsou sdílené adresáře, address...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2006 4:44

    K2 (neregistrovaný)
    Nevyužitý potenciál znamená, že nejsou sdílené adresáře, address booky a kontakty (běda firmě, která nemá centrální databázi kontaktů), neexistují sdílené adresáře (třeba pro projekty), nelze plánovat prostředky (jednačky, projektory, auta), nelze provést vazbu na plánování projektů s MS Project serverem, nelze používat řešení pro faxování, workflow, nejsou centrálně vyřešené zálohy pošty, není vyřešené používání více počítačů jedním člověkem atd. Osobně jsem také doma používal Outlook s POP3, dokud jsem nepřešel i doma na MS Exchange (spojení do práce).

    MS Exchange Server je součástí MS Small Business Serveru, který stojí v OEM verzi 13000 Kč s licencí na 5 uživatelů. Další licence vyjde na cca 2300 Kč na uživatele. S cenou se dostáváme na rozumnou částku, a navíc je v ceně vlastní serverový operační systém (sdílení souborů a tiskáren), Sharepoint Services, Windows Server Update Services a Shared Fax Service. Verze Premium (o 13000 Kč dražší) je včetně MS SQL Serveru 2005 a firewallu ISA Firewall 2004. Tohle opravdu není drahé :)

    Ohledně spamu souhlasím, že Outlook má filtrování na velmi špatné úrovni. Znovu opakuji, že existují doplňky (i zdarma), a že spam ve firmě je třeba řešit centrálně jinými produkty. Ono totiž filtrování spamu zdaleka není triviální.