Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chrome bude od příštího roku také upozorňovat na přihlašování bez HTTPS od lojzak - @Cenzury se bojíte, diktatury Google naivně ne Pokud budou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 12. 2016 18:18

    lojzak (neregistrovaný)

    @Cenzury se bojíte, diktatury Google naivně ne

    Pokud budou HTTP a HTTPS koexistovat, budou hrozit útoky jako SSL Striping a budou problémy ohledně anonymity (kvůli HSTS).

    Otravné bannery ohledně cookies nevznikly kvůli Googlu, ale kvůli EU. Pláčeš na špatném hrobě.

    Pokud by se Google rozhodl zavést cenzuru (technicky vzato to už dělá), tak by to sice bylo nemorální, ale jelikož jde o soukromou firmy, tak by s tím nikdo nemohl nic dělat. Stejně tak někteří naši největší ISP, ti také cenzurují. Je to sice nemorální, ale právně v pořádku (snad jen s tím rozdílem, źe taková služba by se neměla jmenovat připojení k internetu).

    Cenzura vs podporované a nepodporované protokoly, to je ale docela nefér srovnání. Oproti tomu SSH a Telnet přesně vystihuje situaci HTTPS a HTTP. Ano, Telnet sice existuje, ale telnet server není ve většině distribucí standardně nainstalován. Stejně tak bude HTTP bude i nadále existovat, jenom už nebude standardně podporované v browserech (ve skutečnosti tam musí být implementováno kvůli stahování CRL a OCSP dotazům, ale nebude ho moci používat přímo uživatel).