Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Chromebooky od Samsungu dorazily do České republiky od Lael Ophir - Ad weboví vývojáři moc nemyslí na ovládání klávesnicí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2014 21:19

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad weboví vývojáři moc nemyslí na ovládání klávesnicí - souhlas, to je poměrně závažný problém.

    Ad není pravda že webové UI je obtížnější napsat - ve VS natahám pár controls na form, a mám aplikaci. Pokud chci menu, klávesové zkratky, toolbar, tabbed dialog, datagrid, RTF edit box apod., je to trivialita na pár kliknutí. Ve srovnání s tím je psaní webové aplikace jako drbat se pravou rukou za levým uchem.

    Ad Chrome aplikace už tak omezené nejsou - ano, už nabízí pár JS API (které jsou specifické pro Chrome a/nebo ChromeOS). Ve srovnání s nativním API je to ale pořád nesmírně slabé.

    Mimochodem ChromeOS řeší zajímavě i tisk. Dokument pošlete na server společnosti Google. Tam ho Google vyrastruje, a pošle tiskárně job v PCL, PS nebo jiném jazyce tiskárny. WTF??? Proč mám posílat Velkému Bratrovi dokument, aby mi řekl jak ho vytisknout, když to daleko lépe může udělat moje zařízení?

    Ad o vašich subjektivních pocitech; soustavně tvrdíte nepodložené věci - takhle situaci hodnotím. Prostě mě těžko někdo přesvědčí, že když si koupím počítač s "boot to browser" OS, za stejné nebo dražší peníze než běžný notebook, a nemůžu na něm dělat nic než používat webové aplikace a posílat svá data Velkému Bratrovi, tak je to pro mě lepší.