Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čína bude vyšetřovat Microsoft od Lael Ophir - buddte tak hodny a kdyz pisete slovensky zkuste...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2008 21:23

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    buddte tak hodny a kdyz pisete slovensky zkuste to s diaktiritou. takhle je to totiz naprosto necitelne, kdo na to ma odpovidat.

    Určitě mě platí někdo typu Liberální Institut, a dostávám hlas za každého pravicového voliče :)

    Čemu říkáte sociální zabezpečení? Já tomu, že když zkrachuje váš zaměstnavatel, tak se nestane, že nebudete schopen zaplatit nájem, že neskončíte s manželkou a s dětmi dva týdny poté pod mostem, a že vaše televize a oblečení nebudou prodané okamžitě ve dražbě. Místo toho dostanete podporu v nezaměstnanosti. V ČR jí dostáváte dokonce půl roku. Pokud ale říkáte sociální zabezpečení tomu, že 70% populace pobírá nějakou formu sociálních dávek, a jsou tak vysoké, že se řadě lidí nevyplatí pracovat, tak říkám hlasité NE.

    Zaměstnavatel s vám nikdy nemůže dělat, co chce. Vy prostě zítra nemusíte přijít do práce, a zaměstnavatel to dobře ví.

    Pokud je k uživení partnerky a dětí třeba pracovat přes týden mimo bydliště, necháte je raději zahynout hlady? Asi ne. Spíš budete doma na podpoře, kterou vám já zaplatím ze svých daní, co? No, poprat se se situací, a postarat se sám o sobe, to chce schopné lidi. Většina Čechů (Slováků také) to řeší tak, že sedí v hospodě, a nadávají, že jim nikdo nic nestrčí pod čumák.