Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čína kvůli turistům malinko otevře velký firewall od Unknown - "Demokracie je o tom, že ve státě jsou...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2018 11:06

    Unknown (neregistrovaný)

    "Demokracie je o tom, že ve státě jsou jacísi občané, kteří jsou si rovni, a ti buď přímo nebo cestou zastupitelů vládnou....... Demokracie vůbec nemusí řešit nějaké minority, protože ty jsou zastoupeny, pokud jsou občany, automaticky a mají tu váhu, která odpovídá jejich zastoupení ve společnosti."

    Historii lidstva hybaly aktivni mesiny, pokud se o ni trosku zajimate tak vam to musi byt jasne (Zide, Prostestanti, Americti cernosi, atd., atd., atd...) Vetsina v demokracii nastoluje (a haji) status quo, mensiny kterym nevyhovuje se ho snazi zmenit.

    V demokracii mohou mensiny te zmeny mohou dosahnout parlamentni cestou, mimo ni se o to casto snazi nasilim. Demokracie ma v sobe zahrnut mechanismus "permanentni promeny", tim jak se mensiny snazi o zmenu statu quo udrzuji debatu o jeho podstate. Pokud se podstata stane prilis slabou (neudrzitelnou), pak muze dojit ke zmene. Prikladem muze byt treba institut manzelstvi, ktery je v soucasne dobe v euroatlanticke civilizaci uz slaby tak (u nas se pres polovinu manzelstvi se rozvadi), ze nedokaze odolavat institucionalizaci alternativnich svazku.

    Opakem jsou ruzne autoritativni rezimy ci diktatury, kde zmena neni mozna a jak slabne sila statu quo tak postupne dochazi ke pnuti ve spolecnosti coz muze casem prerust ve vice ci mene nasilnou revoluci pri cemz nezridka dochazi i ke ztratam na zivotech a majetku nevinnych lidi.

    "Kdo není občan, nemůže být subjektem demokracie, bez ohledu na to, zda je to otrok (jako v té antice), nebo nepřizpůsobený imigrant bez občanství. A bez ohledu na to, kolik takových osob ve státě je."

    To je samozrejme nesmysl, pokud vam pocet osob preroste pres urcitou mez (ve ctyrmilionovem Libanonu je aktualne cca 1,5m Syranu), tak je musite do spravy statu nejak zahrnout. Pokud v miste plati dane tak na to maji i svym zpusobem pravo.

    "protože koncepci manželství jako svazku muže a ženy nám diktuje židokřesťanská minorita"

    V mem pojeti demokracie nikdo nikomu nic nediktuje, vse je objektem diskurzu