Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čínská bitcoinová burza beze stopy zmizela. Spolu s penězi klientů od Tomáš Marný - Dobrá, měl jsem místo toho raději napsat -...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2013 0:40

    Tomáš Marný (neregistrovaný)

    Dobrá, měl jsem místo toho raději napsat - "to byl vážně míněný komentář?"

    Já jen, že v Listině základních práv a svobod se dočítáme v čl. 11 odst. 1, že "Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje."
    Nikde tam nevidím žádnou výjimku, že když "si udělají na státu nezávislou svobodnou měnu, protože stát je hrozně špatný a měnu by neměl mít pod centrální kontrolou, tak potom nepůjde hekat za represivními orgány toho samého státu s tím, že jim tu jejich svobodnou, na státu nezávislou měnu někdo ukradl." Taky si o státu myslím, že je hrozně špatný a proto mám svou svobodnou šrajtofli, kterou nosím u sebe v kapse a v ním mám i nějaká eura a dolary, jež taktéž nejsou pod centrální kontrolou tohoto státu. Přesto mi tento stát garantuje, že na to mám právo - a tedy ostatní mají povinnost toto mé právo respektovat a stát mi nabízí možnost se tohoto práva domáhat pomocí jeho represivních složek, kdyby mi tu šrajtofli někdo štípnul.
    Technickým detailům se záměrně vyhýbám, tvůj komentář se taky pohyboval v obecné rovině.