Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke zprávičce Co se stane s Windows XP připojenými přímo do internetu?.

  • 30. 7. 2024 22:21

    Danny
    Stříbrný podporovatel

    Jejda... co to mumlate? ;-) Se SPF u SMTP narazite prave s tim "domacim" internetem, ktery mnohdy mate dynamickou adresu. Zrovnatak DKIM je spise argument pro pouziti Submission... a vyreseni podpisu hlavicek az na strane serveru (pricemz je soucasne vynucena autentizace uzivatele).

    Korporatni mailserver fakt nebudete provozovat na pripojce urcene pro domacnosti, kde se bezne adresa meni. Ne ze by s dynDNS neslo mit plovouci MX, ale samo o sobe je to dost ulet, protoze nestaci menit jen ten A/AAAA zaznam... ale budete u toho muset menit i to SPF. Plus samozrejme v pripade IPv4 vetsina tech pripojek je za CGNATem, kde si o verejce muzete tak akorat znat vlhke sny a tu IP budete sdilet s pulkou ulice... :-) A tam jsou snahy o komunikaci po tcp/25 vylozene projev diletantismu daneho administratora.

    Uprimne, narazil jsem na hromadu ISP, co blokuji tcp/25... ale na zadneho, co by blokoval tcp/465 nebo tcp/587.... a to po svete litam pomerne dost :-) Ale klidne se muzete pochlubit konkretni referenci...