Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Co se stane s Windows XP připojenými přímo do internetu? od Danny - SMTP servery u ISP s rozmachem DKIM/SPF/DMARC prakticky...

  • 31. 7. 2024 7:32

    Danny
    Stříbrný podporovatel

    SMTP servery u ISP s rozmachem DKIM/SPF/DMARC prakticky umreli. Blokace SMTP (tcp/25) vsak nezmizela. Furt jste nevysvetlil, proc by BeznyFrantaUzivatel na nejakem xDSL, LTE ci wifi mel pouzivat SMTP... ktere jako jedine na toto "trpi". MUA proste nema objektivni duvod s MTA, MUA ma komunikovat s MSA. Vy tu porad brecite nad tim, ze nekteri "radobyadminis­tratori" si usnadnovali zivot tim, ze MSA proste obchazeli.

    Ta technika rozesilani SPAMu z koncovych stroju taky nevymrela... zkousi se to porad, protoze vzdycky se najde nejaky lajdak, co na svem MTA implementovane SPF/DKIM/DMARC validace nema. Takze nejaka uspesnost tam je porad... a ze to "funguje" porad dokazuji blacklisty typu uceprotect, kde tam na vyssich levelech obvykle figuruji ISP, kde tcp/25 od koncaku neresi - a opet, jsou "radobyadmini" MTA, co to maji jako ultimatni zdroj pravdy a maily z tam vylistovanych IP rovnou odmitaji a ani se neobtezuji s nejakym scoringem.