Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC představí dvě nová zařízení Turris SG1 a Turris Omnia Enterprise od Vantomas - Mám asi 20 RPi za televizemi, na půlce...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2023 10:39

    Vantomas
    Stříbrný podporovatel

    Mám asi 20 RPi za televizemi, na půlce běží jenom VNC klient na druhé Firefox s jedním nebo více okny s nějakými dashboardy. Každý den se to rebootuje v sedm ráno, mountnutý je to normálně RW, nedělal jsem žádné opatření co se týče snížení logování/zápisů atd.
    Ty nejstarší kousky jsou ještě RPi 1, ty ostatní už RPi 3/4, protože už to nestačilo výkonově.

    SD karty v tom odcházely jen na začátku, kdy se šetřilo a byly tam 2 GB nebo 4 GB ty nejlevnější paštiky. Takový karty vydržely tak rok a protože jich bylo dost na skladě do zásoby, tak to vydrželo asi dvě kolečka obměn.

    S RPi 3 už jsem začal kupovat drahé SD karty, vyšší kapacita (32/64 GB), vyšší přenosové rychlosti, různé dovětky Pro/Plus/Premium, cenově vyšší průměr, ale pořád ne ty nejdražší, mix Samsung/SanDisk a od té doby jsem neměnil ani jednu kartu. Co to teď počítám, tak ty nejstarší kousky tam jsou 5,5 roku. Stejné karty jsem nakonec nakoupil i do stařičkých RPi 1, kde to pořád chce tak jednou za rok údržbu, ale ta je hlavně kvůli nekvalitě MicroSD/SD redukci / SD slotu na RPi - pomůže vždy vyndat/zandat redukci, vyndat/zandat MicroSD.