Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Dvoufaktorovou autentizaci má u Google méně než jeden uživatel z deseti od MaT - Tak já když jdu do nastavení a vyberu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2018 0:40

    MaT

    Tak já když jdu do nastavení a vyberu "Dvoufázové ověření", tak tam mám kromě informace o tom, od kdy to mám zapnut, pod sebou v části "Druhý krok" hned několik položek:

    1. "Výzva od Google" - to vyskočí na telefonu či jiném Android zařízení nějaký dotaz který se nějakým tlačítkem potvrdí - ale na to podle mně potřebuje datové připojení
    2. Apikace Authenticator - a to je právě ono, dokonce se ani nemusí v telefonu používat aplikace Google Authenticator, existuje pro ni spousta alternativ, některé i kompletně open source (to ten původní Google Authenticator také byl, ale pak to uzavřeli - takže některé z těch alternativ jsou v podstatě forkem z doby, kdy to bylo ještě otevřené)
    3. Hlasová zpráva nebo SMS - klasická SMSka, ale umí to prý i zavolat (jsem zatím nezkoušel)
    4. Záložní kódy - v podstatě předgenerovaných 10 hesel

    Pak tam mám ještě část: "Nastavit alternativní druhý krok" (ty předchozí už mám asi nastavené) . tam mi to tam ještě nabízí "Přidat bezpečnostní klíč" - to bude asi myšlený nějaký USB token (Yubikey?) či čipová karta (pokud bych měl čtečku). Předpokládám, že pokud ten Google Authenticator nastavený nemáte, tak bude v téhle části. Možná Vás zmátlo to, že se to nejmenuje "TOTP", ale "Aplikace Authenticator"?