Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Elektromobily Tesla dostaly update – autopilota od František Koudelka - Vezmu to z jiné strany. K čemu mi...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2015 3:40

    František Koudelka (neregistrovaný)

    Vezmu to z jiné strany. K čemu mi může být dobrý autopilot? Třeba aby za mě řídil v okamžiku, kdy se například z přátelského posezení vracím ve stavu, ve kterém bych neměl řídit (ne přímo ožralý na hadry, ale řekněme půl promile). K čemu mi pak je, že si auto na zasněžené silnici řekne: " Prosim prevezmete rizeni". Takovyhle autopilot je k ničemu a je mi celkem jedno, zda je na silnici čára a dál jen sníh a nebo zda to bylo plynule pár km.
    Z pohledu autopilota je informace o carach na silnici a pak za chvili nula a neni informace o care (jedine je sance vyzvat k prevzeti rizeni v okamziku, kdy zdroj informace bude mit vypadky apod...). Ridic z masa a kosti je porad schopen pokracovat dal za pomoci spojite se menici informace o tom, kde cara je (+ jaky je provoz kolem atd. atd.) a tuto spojite se snizujici informaci muze zpetne pouzit ke korekci rychlosti.
    Autopilot zpomalenim nebude lepe provadet CV analyzu toho, co je pod vrstvou snehu a ani se nenauci neoznacenou nenacmaranou cestu vedouci nekde lesem, ani neprojede mistem, kde je zrovna rozkopana silnice.
    A znovu, k cemu mi je autopilot, ktery umi ridit za jasneho dne na dobre znacene silnici? To umi kazdy vul. At za me ridi ve snehu, v desti, v mlze. Mel by preci vynikat tim, ze ma dokonalejsi "smysly", nez ja. Ma radar na zjisteni, zda je v mlze prekazka, ma akcelerometr a informace o otaceni kol, takze by mel lepe zvladat jizdu po zasnezene silnici.