Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropská komise chce s dobrovolníky měřit rychlost internetu od Smokie - "Co se samotného měření týče, tak tahle krabička...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 9. 2011 17:30

    Smokie (neregistrovaný)

    "Co se samotného měření týče, tak tahle krabička bude určitě přesnější a spolehlivější než nějaký SW. Může do statistik zahrnout veškerý datový tok, prootže všechno poteče přes ni."

    Ehm nemyslim. Celkom urcite cez nu nepojde cely datovy tok, ale iba datovy tok od posledneho uzla a to bude router niekde v strojovni v bytovke od ktoreho pojde kabel do bytu, ktory sa zapichne do tejto krabicky. Cize aky veskery datovy tok?

    "Krabička může provádět měření, i když je počítač vypnutý, nemusí se nijak řešit synchronizace v případě, že je v domácnosti více počítačů/zařízení."

    Co bude merat ked bude pocitac vypnuty? Vela toho vtedy nenameria. A tiez nechapem tu synchronizaciu. Preco nieco synchronizovat? Ide predsa o meranie v ostrej prevadzke. Vy v byte nieco synchronizujete? My mame doma dva notebooky a jeden router a nikdy nic nesynchronizujeme.

    "Nehledě na to, že v případě krabičky se udělá jeden, relativně jednoduchý SW, kdežto v případě SW na počítače by se musela řešit ta synchronizace s více zařízeními, muselo by to být pro více platforem a stejně by se našla spousta případů, kdy by to nešlo"

    Vobec nie. Stacilo by to urobit ako internetovu stranku. Co je imho najobjektivnejsie, pretoze prave o meranie rychlosti internetu ide. Samozrejme nejake straty by tam boli, ale pokial sa server postavi na rychlej linke a dobrej sieti, tak problem nie je. Ze mozu byt velke straty po ceste? Ved prave o to ide, nie? Zmerat rychlost. A ked uz, tak so vsetkym.