Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropský parlament schválil povinnost GPS v autech od října 2015 od Spodní voda - Asi zdejším eurohujerským ovcím nedochází jedna zásadní věc. GPS...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2014 21:41

    Spodní voda

    Asi zdejším eurohujerským ovcím nedochází jedna zásadní věc.

    GPS toho zařízení bude v provozu nepřetržitě. To proto, že v okamžiku nehody nebude čas na hledání satelitů (zkuste si to na svém mobilu). Požár nebo exitus baterií by byl rychlejší. V tomto případě vědomě lžou ti, kteří tvrdí, že to bude aktivované pouze v případě nehody.
    Spolu s daty na 112 to bude odesílat i tzv. "vektor rychlosti", což znamená rychlost vozu před nehodou. Pokud to nebude práskat rychlost kdykoliv jindy.
    Výsledkem je, že při banální nehodě, např. vám někdo nedá přednost v jízdě a jeho pojišťovna by vše zaplatila neboť by byl viník jasný, se pojišťovna dozví, že jste jel v obci 53km/h nebo 95km/h někde polích. A v případě spoluviny na vás pojišťovny rády vyšpulí (_!_)

    Něco jiného by bylo, kdyby si to mohli lidi nechat za příplatek instalovat dobrovolně, na zadek vozu by si dali cedulku ***eurohujer*** a já bych tak pochopil, proč se plouží svých jistých 40km/h. Ale tohle nařízené páchání dobra mi velice vadí a ještě víc mi vadí netečnost ovčího stáda.