Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropský parlament schválil povinnost GPS v autech od října 2015 od Vindis - Se nestačím divit, co za výplody se tady...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2014 23:15

    Vindis

    Se nestačím divit, co za výplody se tady napsaly.
    Já na systému eCall vůbec nevidím nic špatného. Špehování? K čemu? GPS souřadnice se sice průběžně zjišťuje a zaznamenává do krabičky, ale nikam se nic neodesílá. Ostatně ani nevím zda to vůbec jde. GSM modul nepotřebuje žádnou SIM kartu. Tísňová linka funguje i bez něj a všude. A když to nemá SIM, tak někam jinam by se to stejně ani nedalo odeslat, když vysílač operátora neregistruje regulérního uživatele.
    Něco jiného jsou pak "monitorovací systémy" samotných aut. To ale už vůbec nesouvisí s tímto (eCall). Na to si stěžujte automobilce, která to ta dala.
    A pojišťováci? Kdo je proti, tak je to zřejmě řidič, co dělá neplechu a nechce aby o tom někdo věděl. Jestli jste viníci, pak je to špatnost, protože vás to usvědčí. Jenže za to si můžete sami. Tak si nestěžujte. Ale pokud jste nehodu nezavinili, tak máte na druhou stranu důkaz, že vaše auto je v tom nevině.

    Na tyto výplody řeknu jen jedno. Všichni jsou zblblí z kauzy Snowden. Neříkám, že se nešmírovalo. Jen jde o to, že každý si teď myslí, že cokoli s GPS, nějaké obyčejné neškodné odesílání informací nebo nějaké nařízení (myslím ty dobré) je hned považováno za špatnost. Tyto věci se děli i před kauzou a nikomu to jaksi nevadilo.
    Systém eCall je tu už nějakých pár let a některé auta tento systém už běžně používají. Někteří si možná ani neuvědomují, že ten systém ve svém autě již mají.