Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropský parlament schválil povinnost GPS v autech od října 2015 od Vindis - No jo no. Hold si budeme muset zvykat,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2014 9:41

    Vindis

    No jo no. Hold si budeme muset zvykat, že budeme pořád někde sledováni. Takový už dnešní svět prostě je. Na každém kroku nás sleduje bezpečnostní kamera, i na internetu jsme sledování, monitorováni. I v běžném životě jsme monitorováni - bankovní převody, výběry z bankomatu, zákaznické karty, lékařské recepty, úřady o nás ví všechno možné atd atd.

    Pokud se eCall nakonec použije ke šmírování, tak s tím hold nic nenaděláme. Ale o tom tak nějak pochybuji. Není složité to zjistit, vytroubit to do světa a udělat z EU kacíře.
    INDECT je jiný kalibr než eCall. Tam už z principu o sledování jde. Ale nakolik je to jiný než co se používá už dnes a delší dobu? Rozdíl je pouze v tom, že se tam přidává umělá inteligence. Doposud to dělá jen člověk, který stejně také monitoruje a vyhodnocuje potenciální riziko. UI sice toho vyhodnotí více a rychleji, ale na druhou stranu, pokud to bude dělat stroj a ne člověk, tak neškodní se nemusí bát, protože se stanou nezajímavým a jejich aktivity se vytratí do ztracena. Kdežto, když to dělá člověk, tak sleduje i ty neškodné a bude si vás delší dobu pamatovat. Takže paradoxně bych raději INDECT než člověka u monitoru.