Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropský parlament schválil povinnost GPS v autech od října 2015 od Lael Ophir - Dnes mají operátoři v ČR povinnost uchovávat metadata...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2014 14:47

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Dnes mají operátoři v ČR povinnost uchovávat metadata hovorů i lokační informace. Pokud máte s automobilem pevně svázaný telefon, není ani potřeba posílat lokační data. Operátor je má ve vcelku slušné kvalitě od BTS, se kterou komunikujete. S tím že svůj telefon můžete vypnout, případně nemusíte žádný mít. eCall je ovšem povinný a svázaný s autem.
    http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/vyhlaska-ze-dne-17-rijna-2012-o-uchovavani-predavani-a-likvidaci-provoznich-a-lokalizacnich-udaju-19184.html

    Samozřejmě předávání GPS souřadnic není technicky problém, a stačí k tomu jednoduchá změna zákona o zavedení eCallu. Operátorům lze zacpat hubu penězi, a veřejnost se nakrmí pár příběhy, kdy se díky šmírování našli řekněme pedofilové zneužívající děti.

    Chápu výhody systému eCall, ale vážně se obávám, že bude zneužitý ke šmírování stejně jako cokoliv jiného, co se státu dostane do pracek.