Hlavní navigace

Názor ke zprávičce ExTiX LXQt Mini 21.7 si vystačí se 2GB RAM, nabízí Linux 5.13 od volani.webnode.cz - Stačí 2gb ram? Lxqt mi přišlo že má...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 7. 2021 11:54

    volani.webnode.cz

    Stačí 2gb ram? Lxqt mi přišlo že má chudé GUI. Připadá mi lepší TDE ale to je zastaralé ( má to hodně tlačítek a zajímavých funkcí v GUI als integrované programy neumí tak dobře nové technologie a programy tam jsou zastaralé což má ale i plusy - dřív se dělalo ledacos lépe).

    Pak tu je LXDE které je většinou pro moje účely vyhovující teď to mám na Fedoře kde je nový sw a běží to i na starém hw.
    A zkusil jsem opensuse s prostředím icewm a mají ho hezky vyladěný. Ale pro suse je méně programu než pro Debian a suse.
    Možná by mě zajímalo jestli někdo vyladil icewm nebo nějaké jiné nenáročné prostředí pro Ubuntu které má výhodu podpory sw větší než konkurence, má dlouhou podporu a ještě být zastarávající českou Wiki a už bohužel méně aktivní české fórum (ale pořád lepší než konkurence). Fedora má docela aktivní cz telegram kde bugy řeší přímo vývojáři (neumím moc hlásit bugy a reporty kvuli jazykové bariére) ale s víc bfu věcmi tam nejsou ochotní pomáhat.
    Možná že Debian bude o něco rychlejší než Ubuntu protože tam nebude tolik balastu a bude víc jednodušší a čistší a víc konfigurace ručně a docela dobrá en Wiki.

    Nevím jak je na tom třeba pupy Linux a další s množstvím sw, češtinou a podporou.

    Antix také nemá špatný nároky na hw a má hodně programu pro konzoli které jsou v menu a dělají co mají. Ale je tam až zbytečně moc těch technických jednoúčelových GUI aplikacích které by bfu rušili a znepřehledinili menu :-)

    13. 7. 2021, 11:56 editováno autorem komentáře