Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Facebook vás sleduje pomocí 25 % webových stránek a pomocí 61 % populárních aplikací od nil nil - 1. a) Nemáte vůbec žádný důkaz, že Slack...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 9. 2021 11:43

    nil nil (neregistrovaný)

    1. a) Nemáte vůbec žádný důkaz, že Slack nahrál vaše kontakty na Facebook

    Mám své pozorování, empirickou zkušenost. Vy nemáte ani to.

    2. b) ... to, že Y následuje v čase po X neznamená, že X je příčinou Y

    Hmmm, ne nutně, ale úplně klidně může být. Vám se prostě jenom hodí první část významu toho výroku. Demagogie. Nebo neznalost.

    3 Slack neznal vaši identifikaci na Facebooku, takže by nebylo jak vaše kontakty přiřadit k vašemu účtu na Facebooku.

    To nevíte. Jenom hádáte.
    Je dost možné, že té době už FB dávno věděl mé telefonní číslo. A nesjpíš i telefon přes jeho aplikace.

    4. Kdyby Slack odesílal kontakty z telefonu Facebooku, všiml by si toho i někdo jiný než vy. A byla by z toho pořádná aféra.

    Opět jenom Vaše domněnka. Ostatní lidi si třeba rádi sami od sebe kontakty synchronizují, nebo tomu nevěnují pozornost. A to ani nevíte, zda je toto skutečně nelegální podle práva.

    5. Facebook by ze získávání kontaktů ze Slacku měl malý prospěch a hodně by si tím ublížil.

    Opět jenom Váš dohad. Neznáte dlouhodobé plány Facebooku a to, že Facebook dokonce vytváří i stínové profily spíše naznačuje, že o jakékoliv identifikace zájem má, aféry ukazují že data prodává, takže chce mít co prodávat. To vše mluví proti vašemu předpokladu/do­měnce.

    6. Facebook sám se uživatele ptal, jestli může projít kontakty. Nedává smysl, aby skrze jinou aplikaci ty kontakty získával bez ptaní.

    Mě nedává smysl spousta věcí které lidi a společnosti dělají. Argument bych z toho ale nedělal. Slack může být jenom další kanál .... ne každý ma Facebook že a o některých mých kontaktech evidentně nevěděl.

    7. To, že vám Facebook nabízí nové kontakty, je jeho standardní chování. Podle pohybů v síti vašich přátel najednou začne nabízet novou sadu kontaktů

    Tohle jsem vysvětlil výše. Kontakty ještě z dob před nějaký Facebookem z opačných konců republiky. To je ale náhodička v řádu několika dnů ...

    8. Tvrdil jste, že jste měl na telefonu jenom tři aplikace. Přitom předinstalovaných aplikací jste měl na telefonu určitě daleko víc. Možná i aplikaci od Facebooku.

    Ano, a spoustu z nich deaktivovaných. Plus několik let se nic takového nestalo, až po instalaci Slacku do několika dnů. To je ale náhodička.


    Takže si to shrneme:
    A) O infrastruktuře a tehdy aktuálním provozu FB a Slacku víte kulové
    B) O právnosti takového jednání v té době víte kulové
    B) Překldáte samé doměnky na zákaldě oni by a to by ne, přestože historie kupčení s daty u mnoha společností (a FB samotného) by klidně mohla naznačovat něco jiného.

    Abych si to ujastnil. Mám opustit své empirické pozorování, svou zkušenost, a uvěřit v óóóóóbrovskou náhodu, protože Vy mi tady překládáte nějaké oni by/možná vědíce nic o situaci?

    Uvědomte si, že jediné čím se oháníte je předpoklad, že když někdo něco neřekne (zde Slack, FB), tak se to nemohlo stát. To je celkem slabota, to vám řeknu.

    2. 9. 2021, 11:47 editováno autorem komentáře