Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Facebook, WhatsApp a Instagram mají celosvětově problém kvůli výpadku DNS od Filip Jirsák - Ano, lidi se nejsou schopní domluvit, když například...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 10. 2021 17:06

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Ano, lidi se nejsou schopní domluvit, když například někdo trvá na tom, že se nesmí použít komunikační nástroj, který všichni používají, a nenavrhne ani jiný komunikační nástroj, který se použije místo toho.

    Co navrhujete? Má se místo toho napsání zprávy na Facebooku posílat doporučený dopis?

    Já z té závislosti na Facebooku žádnou radost nemám, ale musím uznat, že pro komunikaci je to velice pohodlný nástroj. Je to asynchronní a psaná komunikace, takže nemusím řešit, jako u telefonu, jestli mi to dotyčný zrovna vezme a bude mít čas se tomu věnovat. Je to rychlé, nemusím čekat několik dní, než dojde dopis. Je to docela spolehlivé, na rozdíl od e-mailu. Rychle tam kontaktuju toho, koho potřebuju – vyhledám ho podle jména a odsouhlasíme si komunikaci (v terminologii FB „přátelství“) a nemusím shánět nějaká telefonní čísla nebo e-mailové adresy.

    Je škoda, že to takhle funguje prakticky jen přes technologické giganty a zdaleka největší podíl má (alespoň u nás) právě Facebook. Technologicky by to bylo řešitelné i decentralizovaně, ale místo toho máme stále e-mail, který na to už dávno nestačí.