Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Facebook, WhatsApp a Instagram mají celosvětově problém kvůli výpadku DNS od Filip Jirsák - Problém není ve vaší omezené představivosti, ale v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2021 9:23

    Filip Jirsák
    Stříbrný podporovatel

    Problém není ve vaší omezené představivosti, ale v tom, že jste si špatně přečetl komentář. Není v něm napsáno nic o tom, že by příčinou nefunkčnosti kanalizace byl výpadek Facebooku. Facebooku se to týká tak, že si přes Facebook „předávají updaty“, nebo-li si předávají aktuální informace o dění v baráku nebo třeba v ulici.

    Nevolají se přes to hasiči v případě požáru, neřeší se přes to, že někomu v obýváku kape ze stropu voda. Žádné kritické věci. Ale šíří se přes to užitečné informace, u kterých je lepší je vědět než je nevědět. Třeba když se něco opravuje nebo upravuje a souvisí s tím nějaké omezení provozu dané věci, můžete se přes takhle dozvídat harmonogram a jeho aktualizace. Samozřejmě přežijete i bez informace, kdy bude obnovena dodávka pitné vody nebo kdy bude rozkopán vjezd do garáže, ale je lepší, když tyhle informace máte.

    Všimněte si, že v tom původním komentáři nebylo napsáno nic o tom, že by šestihodinový výpadek Facebooku v tomhle případě znamenal nějaký vážný problém. Bylo to pouhé konstatování faktu, že se Facebook používá i pro jiné věci než jen pro zábavu, a že tudíž jeho výpadek může být komplikace, způsobit nepříjemnost nebo nepohodlí a není to jen „no tak si nemůžete hrát, vždyť o nic nejde“.