Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Filesonic končí s veřejným sdílením od Kaacz - Netušil jsem, že Mayové měli takové znalosti o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2012 13:16

    Kaacz (neregistrovaný)

    Netušil jsem, že Mayové měli takové znalosti o warezu a předpověděli jeho zánik tak přesně. :-)

    Osobně se docela těším na dobu, kdy nebude možné nic ukrást. A všichni ti lobbisti duševního vlastnictví zjistí, že budou ještě víc v pr.. než teď.

    Pokud jde o audio-vizuální díla .. zapomínají, že to je jen zábava a není nutná k přežití. Zisk se jim nezvýší, pouze budou autoři mnohem méně známí, což způsobí jen a pouze další snížení jejich zisku.
    Muziku budou muset mnohem více propagovat v mediích. Což se nedozvím, hudební radia prolezlá reklamami fakt neposlouchám.
    Dnes lidi z warezu zjistí, že nový film je jen to, co ukázali v traileru a zbytek je hnusná omáčka a do kina nejdou. Tomu chtějí lobbisti zabránit. Ale nedochází jim důsledek. Lidé jsou sice ovce, do toho kina tedy půjdou, ale po pár filmech, co "za to vstupné nestály" se ovce naserou a přestanou žrát tu trávu co jim nechutná. Návštěvnost kin se vrátí tam kde je dnes.
    A vůbec. Dobré muzika a dobré filmy už byly. Teď už se jen chrlí tuny odpadu, jen sem tam mezi nimi zapadlý šperk.

    Pokud jde o SW .. když už to nepůjde, tak prostě lidi přestanou krást ten "Photoshop" a začnou používat free verze jiných SW. Výsledkem opět bude jen méně lidí ovládajících komerční SW, což se může odrazit v nákupu firem. Obzvláště, když se zjistí, že ten free SW kupodivu stačí na těch pár běžných činností.
    Sice např. MS cpe studentům ty aplikace "levně", ale proč se s nimi zdržovat, když po ukončení studia si je nebude moci dovolit? Osobně si myslím, že warez SW je těm firmám spíše ku prospěchu. Domácí použití (bez generovani zisku) by mělo být za hubičku. Není. Tak to řeší Warez. A MS a spol proti němu u těch domácností nezakročí. Oni to vědí, že je to pro ně výhodné. Samozřejmě varianty "používání ve firmě" a "prodej warez SW" jsou vždy špatně, tam jde o nezákonné obohacování.
    Před 7 roky jsem opustil sféru Windows, s kterou se skoro vždy pojí warez, .. a jsem spokojen.