Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox ztratil za tři roky téměř 50 milionů uživatelů od Ladis - Firefox je z aktivně vyvíjených prohlížečů nejpomalejší na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2021 17:42

    Ladis

    Firefox je z aktivně vyvíjených prohlížečů nejpomalejší na světě, ale na běžném desktopu a lepším notebooku rozdíl neuvidíte, protože už vás nebrzdí CPU. Opakem jsou mobily, kde je CPU omezován nízkou spotřebou, historické počítače s hodně starými CPU a plečky s CPU na jádrech Atom. Tam je rozdíl proti WebKit/Blink hodně znát. Ale kdyby lidem nadále jednoduše fungovaly rozšíření, tak by i tak Firefox na mobilech používali.

    To reloadování tabů na pozadí není chyba Firefoxu a děje se to i ostatním prohlížečům, co nejsou Chrome. Je to sviňárna výrobců telefonů, kteří podvádějí a zabíjejí aplikace v pozadí, aby o malinko zvýšily výdrž na baterii. Aplikace od Google jsou whitelistované, ale často nejde přidávat uživatelsky do whitelistu. Čímž se z chytrých mobilů stávají hloupé (i na hloupých mobilech jsme měli aplikace od třetích stran, v Javě, akorát - stejně jako na těchto Androidech - běží jen aplikace v popředí a v pozadí jen aplikace od výrobce telefonu a OS). Myslím, že nějaký přehled je na webu, když zagooglíte dontkillmyapps.