Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Francouzská vláda musí používat jen francouzské chatovací aplikace od Buldr - Německé tak i britské spisy jsou z velké...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2023 12:58

    Buldr
    Zlatý podporovatel

    Německé tak i britské spisy jsou z velké části odtajněné a můžete si udělat vlastní průzkum historických dokumentů i souvislostí. Přirozeně, spousta dokumentů byla odstraněna, nebo se ztratila, ale ten základ bohatě stačí, abyste sklapnul a šoupal nohama.

    Doporučím navštívit německé archivy a začít přepisy telegrafické komunikace ambasády s Berlínem po roce 1936. Pro ověření navštivte i britskou verzi odtajněnou v roce 2017. Z velké části spisy chybí, jsou začerněné, což se stalo již v roce 1953 uvalením Churchillova memoranda. Dále se zajímejte o spisy Abwehru, zejména ty získané v roce 1946, které jsou prakticky kompletní a jak je v německé povaze zvykem, velice podrobně zaznamenané. Další krokem bude Washington, jednak spisy zveřejněné již v roce 1957 a úplně odtajněné z roku 2018.

    Simpson pokračovala v předávání informací i v době, kdy je bývalý král nemohl oficiální cestou získat. Jednak už před abdikací mu byli některé informace utajeny, právě z reálné hrozby předávání informací německé straně. V tomto bodě ovšem narazíte na komplikaci, protože krycí jména podezřelých osob britské administrativy nelze s naprostou jistotou spojit se konkrétními jmény. Tedy nemůžete někoho s naprostou jistotou obvinit, ale to ani není smyslem, protože faktem zůstává, že informace chodili dál.

    Až tak učiníte, doufám že si hezky pěkně vrazíte facku a podobné rádoby vtipné a chytré odpovědi si příště odpustíte.

    P.S.: Ano, udělal jsem jednu chybu (nevím proč, prostě se stalo), prosinec jsem zaměnil za listopad.