Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Gartner: Prodej počítačů se světově propadl více než kdy dříve od Karel - HP EliteBook 8560p. MS Windows 7 64bit, 8GB...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2014 10:00

    Karel (neregistrovaný)

    HP EliteBook 8560p. MS Windows 7 64bit, 8GB RAM, 120GB SSD disk, Intel Core i7-2620M @ 2.7GHz, čtyřjádro.

    Hry jsem ještě nezkoušel, ale na práci je to výborné. Jede na tom WAMP + Oracle a i když se mi v tom pod rukama hrabe 5 uživatelů, tak já to nepoznám. Odezva výborná, používám to i pro věci jako je kompilace větší aplikace a kreslení schemat a návrh DPS. Výkon tomu nechyběl nikdy na nic. Obzvláště důležité to je ve chvíli, kdy jsem u zákazníka a pokouším se mu "prodat" složitější aplikaci, na něco školím nebo spolu kreslíme nějaké zařízení. Ten notebook utáhne komplet databázi, aplikační server i klienta.

    Když jsem v práci, tak notebook sedí v dokovací stanici, takže konektorů to má mraky, Full HD 24" monitor aby člověk pořádně viděl, herní myš pro špičkovou práci při kreslení, herní klávesnice s nízkým zdvihem pro pohodlné psaní.

    Takže si troufám tvrdit, že notebook skutečně dokáže nahradit desktop i pro náročnou práci. Jediný problém je, že stojí cca dvakrát více peněz. A pak ta věc, že se to nedá upgradovat a bude to za pár let potřeba vyměnit jako celek.