Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google bude na konci roku používat jen energii z obnovitelných zdrojů od Sten - Nevim, jak by, ale ja udavam vykon elektraren...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2017 3:43

    Sten (neregistrovaný)

    Nevim, jak by, ale ja udavam vykon elektraren ve watech s prislusnou predponou a kapacitu akumulatoru v Ah, eventuelne s priponou. Vy to mozna delate obracene, ale to je vas problem.

    Zkuste si najít, jaký je vztah wattů k ampérům ;) Možná i přijdete na to, proč se u velkých baterií včetně těch v elektromobilech a vyrovnávajících rozvodnou síť používají Wh a ne Ah.

    Britanie ma pobrezi, kde fouka vitr temer nepretrzite. To u nas nemame, u nas muze byt s klidem mesic temer uplneho bezvetri.

    Ve výškách, ve kterých jsou lopatky větrné elektrárny, nemůže.

    Jeste mi reknete, jak se treba na den vypne Temelin.

    Temelín se nevypne na den, ale třeba na dva měsíce. A pak se třeba neplánovaně přidá další měsíc, jako se to u obou reaktorů stalo letos. Nebo předloni. Ve spolehlivosti dodávek je tak Temelín o dost horší než větrné elektrárny.

    A k tem 700 elektrarnam o 6 MW vam porad jeste pobezi ten Temelin, protoze to, ze vetrne elektrarny bezi 35 % casu je vam na hovno po tech zbyvajicich 65 %. A az vam nenabootuje pocitac nebo televize, protoze je zrovna obdobi z tech 65 %, tak asi budete prvni, kdo bude nadavat na EU, ze nezajistili vitr a budete pozadovat zapnuti Temelina.

    Těch 35 % je průměrná účinnost z instalované kapacity, ne doba, po kterou ty větrníky jedou. Jejich výkon není binární 100%/0%. Jedou většinu času, a když nejedou, je to nejčastěji odstávka kvůli údržbě, a ta se samozřejmě plánuje tak, aby se neodstavovaly všechny najednou.

    Wow, malem jsem se pocural blahem! To nam dela rocni produkci 438 GWh a oni v roce 2002 meli spotrebu pouhych 513 TWh, dneska to muze byt take o dost vic, pokud se nejak vyrazne neprojevila usporna opatreni.

    Tak čůrejte, protože 50 GW × 24 hodin denně × 365 dní v roce je 438 TISÍC GWh ;) Větrná elektřina pokrývá asi 10 % německé spotřeby, ten zbytek se buď nevyužije nebo vyváží.