Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google bude na konci roku používat jen energii z obnovitelných zdrojů od Jarda_P - Zkuste si najít, jaký je vztah wattů k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2017 13:25

    Jarda_P

    Zkuste si najít, jaký je vztah wattů k ampérům ;) Možná i přijdete na to, proč se u velkých baterií včetně těch v elektromobilech a vyrovnávajících rozvodnou síť používají Wh a ne Ah.

    Necham se podat. Vzhledem k tomu, ze jednu velicinu lze celkem trivialne prepocitat na druhou....

    Ve výškách, ve kterých jsou lopatky větrné elektrárny, nemůže.

    Ano, proto je kolikrat vidim stat v poli nehybne, jako kul v plote, pricemz nemaji lopatky v parkovaci pozici.

    Temelín se nevypne na den, ale třeba na dva měsíce. A pak se třeba neplánovaně přidá další měsíc, jako se to u obou reaktorů stalo letos.

    To asi tezko. Rozjezd reaktoru neni zadna prdel a nikdo ho nebude zastavovat na 2 mesice jen tak, maximalne mozna snizi vykon a ani tim bych si nebyl jisty. Reaktory se nevypinaji jako zehlicka, ale jak jednou nabehnou, tak jedou dokud muzou, az si nejaka planovana udrzba nebo vymena paliva vynuti odstavku.

    Tak čůrejte, protože 50 GW × 24 hodin denně × 365 dní v roce je 438 TISÍC GWh ;) Větrná elektřina pokrývá asi 10 % německé spotřeby, ten zbytek se buď nevyužije nebo vyváží.

    Ano, celych zavratnych 438 TWh, nepridal jsem rad. Ovsem v roce 2002 meli spotrebu 513 TWh, takze skoro tam jsou, ale kus chybi a take tam chybi nekolikanasobna rezerva kvuli tomu, ze jen cast tech vetrniku jede na plny vykon, podle toho, jake je zrovna pocasi.

    Ovsem (Wikipedia): "In 2013 coal made up about 45% of Germany's electricity production..." "The share of electricity produced from renewable energy in Germany has increased from 6.3 percent of the national total in 2000 to over 25 percent in the first half of 2012." "Nuclear power in Germany accounted for 17.7% of national electricity supply in 2011, compared to 22.4% in 2010."

    Na co tam maji ty jaderne a uhelne elektrarny, kdyz podle vas vlastne jsou k nicemu? Ze by na zalohovani tech vetrniku, kdyz nefouka? A vypinat je podle pocasi nemuzou, opetovny nabeh trva i nekolik dni. Takze tam jsou a porad vrci, protoze obcani nechteji sedet u petrolejek, kdyz neni vitr.