Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google nabízí silnější zabezpečení účtu pro zvláště ohrožené uživatele od Niemand - Já mám právě opačný problém. Z jistých důvodů...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2017 10:16

    Niemand (neregistrovaný)

    Já mám právě opačný problém. Z jistých důvodů mám jeden ze svých emailových účtů na gmailu. Je to docela nedůležitý účet, co se týče dat, která jím prochází, ale potřebuji ho mít pravě u googlu. Jelikož jde o nedůležitý účet, nemám ani zájem ztěžovat si přihlašování dvoufaktorovou autentizací a plně akceptuji to, že pokud bych zapomněl heslo, nebude možné účet obnovit, když jim nedám svoje telefonní číslo nebo svou záložní emailovou adresu. Už mnohokrát jsem po přihlášení potvrzoval, že nechci zvýšit zabezpečení účtu a na moje číslo a další adresu nemají nárok ani náhodou. Jen za poslední rok alespoň třikrát. No a jaké bylo moje překvapení, když jsem se pak zkusil přihlásit na účet z jiného místa/sítě než obvykle. Přestože jsem NIKDY neměl nastavenou dvoufaktorovou autentizaci, po zadání správného hesla požadovali další autentizaci, o kterou ale rozhodně nestojím. Bylo to ovšem hodně nepříjemné, protože jsem se ten den prostě nemohl přihlásit. Dát jim k dispozici svoje telefonní číslo jsem opět (pokolikáté už) odmítnul a zadání náhradní adresy také nevedlo k úspěchu. Rok založení účtu jsem si pamatoval, ale proč očekávají, že vím, ve kterém to bylo měsíci?

    Já jen chci účet ke kterému stačí zadat POUZE heslo a nic dalšího a opakovaně to potvrzuji x-krát za rok. Když je mi pak odmítnuto přihlášení přestože zadám správné heslo jen proto, že se přihlásím z jiného státu nebo dokonce jen z jiného města ve stejném státě, tak je to vážně o nervy.