Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google požaduje po výrobcích telefonu dva roky bezpečnostní podpory od Miroslav Šilhavý - Co se tyce standartu potravin jsou nahodou dobre...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2018 17:22

    Miroslav Šilhavý

    Co se tyce standartu potravin jsou nahodou dobre a EU je v tom nejlepsi.

    Podle mě to není vůbec tak jednoznačné. Nepřijde mi, že by zbytek světa (asi zejména USA, Kanada a Rusko) vymíral kvůli špatným potravinám.

    Kdo kromě spotřebitele dokáže posoudit, kolik peněz je dobré vynakládat na regulaci potravin? Potřebujeme opravdu EU na to, aby nám říkala, že baštit umělá barviva a příchuti není úplně ideální? Neměl by si to, opět, rozhodnout spotřebitel? Já vyrůstal v osmdesátých letech, za třeskutého (soumraku) socialismu. Potraviny na pultech nebyly zdaleka tak rozmanité, ale také většina z nich byla mnohem přirozenější, než co dnes kupujeme. A i v té době lidé věděli, že domácí potraviny nebo pokrmy ze surovin jsou daleko kvalitnější než polotovary a průmyslově vyhnaná svinstva.

    Myslím, že je potřeba lidi vrátit zpět k tomu, aby se o své zájmy starali sami a nespoléhali na stát nebo EU. Jestli je potravina dobrá, nebo mobil kvalitní, dokáže člověk posoudit sám, i bez moudrého (a sakra drahého) názoru z Bruselu.