Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google uvedl Pixel 9 / Pro / Pro XL, hodinky Pixel Watch 3 a sluchátka Pixel Buds Pro 2 od SoongVilda - Tak už je i tady cena moc velká....

  • 15. 8. 2024 7:44

    SoongVilda

    Tak už je i tady cena moc velká. Teď se ještě přihlaste, komu vadí malá čísla v benchmarku.

    Podívejte, já měl Samsung Galaxy S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra. Prostřídal jsem tři vlajkové modely Samsungu a vždy mi něco chybělo, aby to byla skutečná vlajková loď. Třeba ten foťák mě iritoval, hlavně v šeru. Tekoucí AI mazanice, co všechny barvy posune do žluta a okolo hran udělá halo efekt. Nebo stačilo menší šero a mobil nebyl schopen něco vyfotit, pouze na hlavní snímač.

    Ne, sorry, mě nezajímají kecy, že "To je přece mobil", není rok 2015 ani 2018. Proč to čínská konkurence zvládne? A proč Pixel 8 Pro, na který jsem z S23 Ultra přešel, to zvládne? Proč zvládne konzistentně fotit na všechny čočky a přes den i v 50 Mpx?

    Já bych Pixel popsal jako iPhone s Androidem. Je jednoduchý, bez zbytečností, přímočarý. Integrovaný s Google službami, které prostě fungují. (Ano, nikdy jsem neměl problém s Google službami.)

    A že má málo výkonu? Lidi, co s tím výkonem dnešních Androidů děláte? :D Já na Pixel 8 Pro hraji PPSSPP emulátor - God Of War. Ta hra jede na 60 fps, hraji přes emulátor Need For Speed Underground 2, taky jede na 60 fps.
    Ano, chápu, pokud přes DXVK (VKD3D), Box64, Proton chcete Cyberpunk na mobilu, tak potřebujete tu S24 Ultra s přetaktovaným Snapdragon 8 Gen 3, ale i tak to lidem na YouTube jede stále jen na 10 - 15 fps.

    Kromě toho, je to jediná vlajková loď Androidu, kterou lze příjemně flashovat. Odemknutí bootloaderu a flash jiné ROM, třeba GrapheneOS, je brnkačka. Zkuste si rootovat a udržovat to na Samsungu... či některých čínských značkách, kde ani nejde otevřít bootloader.

    Poslední věc, co jsem zjistil nedávno. Když na Pixelu otevřete Chrome a jedete na URL chrome://gpu/, tak Chromium jádro má minimum problémů a bugů. Přesněji žádné, jen aplikované workaroundy. Takže všechny ty dnešní aplikace napsané v Java, React, Electron a podobných nesmyslech na telefonu fungují absolutně plynule a bez problémů. Třeba na Pixel 8 Pro mi funguje lépe Facebook, Messenger, Discord než na Galaxy S23 Ultra, která točila čísla v benchmarku jak šílená.

    Takže za mě je Pixel lepší vlajkovou lodí než ty ostatní, jen to lidé nechtějí vědět, protože "buuu, malý benchmark", a v reálu se to na použití telefonu projevuje naopak.