Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Google v USA nabídne uživatelům test na depresi od Lael Ophir - Ad Utok na Secerni Koreu nejvice oddaluje fakt,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2017 18:44

    Lael Ophir

    Ad Utok na Secerni Koreu nejvice oddaluje fakt, ze v te zemi neni ropa a celkove je tam hovno, akorat hromada sutru, ktery zatim neni strategickou surovinou - jenže ono to není o ropě. Nebo myslíte že třeba Sýrie a Afghanistan mají nějakou ropu? :)

    U Severní Koreji je problém v tom, že v případě konfliktu způsobí obrovské škody v Soulu, který je pár desítek kilometrů od hranic. Navíc nezapomínejte, že čínští komunisté rozhodli korejskou válku, když korejské komunisty vojensky podpořili. Dnes by to s největší pravděpodobností udělali znovu. Čína rozhodně nechce Spojenou Koreu, protože by jih hospodářsky převálcoval sever, a Čína by měla za dveřmi velkého spojence Ameriky. Pro Čínu je výhodnější mít Severní Koreu jako buffer. A pak je tu samozřejmě Rusko, které do Severní Koreji exportuje technologie, a navíc také nechce mít amerického spojence za dveřmi. To vede k situaci kdy Čína a Rusko sice nechtějí aby Kim měl jaderné zbraně, ale ještě víc se chtějí vyhnout tomu, aby jeho režim padnul.