Hlavní navigace

Názor ke zprávičce I Samsung bude platit Microsoftu za zařízení s OS Android od Libor Šedivý - Ńemohu si pomoci, ale víceploch mi naprosto vyhovuje....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2011 21:44

    Libor Šedivý

    Ńemohu si pomoci, ale víceploch mi naprosto vyhovuje. Na jedné ploše mám pracovní věci, na druhé mám třeba přehrávač, a i pro třetí se něco najde. Jednoduše mi nevyhovuje mít najednou na jedné ploše 40 oken. A že se to občas stává. A skutečně - myslel jsem podporu více ploch, ne monitorů.

    Řeknu vám sladké tajemství - k Linuxu jsem přešel právě kvůli jeho lepší usability. Gnome je naprosto boží a mě naprosto vyhovuje. S Unity se teprve sžívám, ale tak možná si zvyknu, když na tom hoši ještě zapracujou, jinak se vrátím k osvědčenému klasickému Gnome, kde alespoň fungovala výborně kostka. :-) KDE, o kterém píšete, mi nevyhovuje - až moc mi připomíná Windows.

    Já kdysi byl velký fanda MS, už od dob DOSu, ale jeho stabilita byla tragická. Asi mě budete kamenovat, ale nejraději jsem měl Windows Millenium. Nicméně to padalo mnohem více, než linux, který jsem postupně kolem roku 2003 začínal zkoušet. A objektivně musím říci, že většina problémů z Linuxu vymizela a dnes už ani nevím, jaké jsem měl problémy s wifinou, grafikou atd. Linux pomalu začíná předbíhat (u Androidu je to mílovými kroky) Windows a MS to stále nedokáže pochopit, že se blíží jeho koncept, pokud se nezmění jeho politika.

    Třeba Windows 8, něco tak hnusného a nepropracovaného jsem neviděl - už to, že je to všechno hranaté ve mě vzbuzuje nedůvěru. Nebo MS nezapomenu ani to, že nevydali pořádný SP pro VISTu a tento pack uveřejnila jako Win7, za který si ovšem uživatelé musí zaplatit. Sedmičky jsou, a za tím si stojím, jen opravný SP, který konečně přinesl stabilitu, ale rozhraní je velmi podobné a nepřehledné. To co pohodlně nastavím v Linuxu naprosto intuitivně, to ve Windows někdy hledám i docela dlouho. O tom bych mohl napsat opravdu dlouhé objektivní články. Není to zaujatost, ale už přes půl roku praxe! Za tento přístup nemůže MS očekávat, že jej budu vychvalovat do nebes. Zákazník náš pán, takto to má fungovat, ne diktatura jedné firmy.