Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Implementaci ZFS do Linuxu brání patenty a licence od Milan Jurik - 1) Takze tim, ze bych se zde zaregistroval...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2007 15:40

    Milan Jurik (neregistrovaný)
    1) Takze tim, ze bych se zde zaregistroval jako "Milan Jurik", bych ji ztratil? Sve jmeno davam ke vsem svym komentarum a kdo ma zajem si overit, zda jsem autorem daneho komentare, relativne snadnou cestu si najde

    2) Rekl jste, ze nekompatibilita byl umysl Sun, ja rikam, ze to byl vedlejsi efekt zvolene licence. Me tvrzeni vychazi z argumentu lidi, kteri o dane veci rozhodovali. Kompatibilita s GPL byla nemalo lidmi prosazovana, ale vzhledem k omezenim, ktere by prinesla, nebyla nutnou podminkou.

    3) Volilo GNU, kdyz vytvarelo svou licenci nekompatibilni s tehdejsim svetem. A tam to zamerem dokonce bylo, jak jeji tvurce rozhlasuje dosud. Vy jste rekl, ze cilem CDDL byla nekompatibilita s GPL, coz je FUD.

    4) Ovsem ta se tyka pouze vlastniho zdrojoveho kodu, nevyzaduje cely system jako open source. Ano, MS ten kod uzit muze, linkovani s binarnimi moduly je primo zahrnute ve smyslu licence.

    5) Verejne deklarace soud casto uznava a vsimnete si, co se stalo se SCO, kdyz takhle obratilo. Zmena postoje by vedla ke zniceni vlastniho trhu a likvidaci spolecnosti a to Sun ve svem zajmu rozhodne nema.

    P.S.: Nic proti GPL v mnoha pripadech nemam, sam ji u sveho jednoho projektu cilene uzivam. Ovsem to, ze CDDL byla vytvorena pro nekompatibilitu s GPL, mi pije krev.