Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Indie zablokovala desítky webových stránek kvůli terorismu od Flasi - To není jedno. Zásadní rozdíl je v tom,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 12. 2014 19:43

    Flasi (neregistrovaný)

    To není jedno. Zásadní rozdíl je v tom, že soukromá osoba si musí vyžádat alespoň předběžné rozhodnutí soudu na uzavření jedné konkrétní stránky. A ani pak nemusí být skutečné zavření snadné, natož automatické. Takže komunita má spoustu času obsah posouvat dále na nová místa, a může to dělat výrazně rychleji, než je starý obsah blokován.

    Když něco blokuje exekutiva, tak prostě ISP dostanou seznam, co neprojde v DNS a za 10 minut mohou dostat seznam aktualizovaný, takže mohou být rychlejší, než jak to dokáže šířit případná komunita.

    Ale pořád platí ty další důvody - tedy typ obsahu - tohle není něco, u čeho by typický člen komunity měl důvod, to kopírovat dál a co by podněcovalo zájem běžného člověka.
    To, že policie nechává blokovat takové a takové stránky se nijak "neprolákne", to se normálně píše v novinách a nevzbuzuje to žádný viditelný zájem vidět, co to policie nechala zablokovat.

    Řekl bych, že vy prostě víte, že existuje nějaký Streissand efekt a rozhodl jste se, že musí nastat vždy i za úplně odlišných podmínek, protože jinde a jinde funguje.