Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Intel i7 Whiskey Lake nebude mít hyperthreading od Robert Bilka - Nedostatečně regulovaný (nebo neregulovaný) kapitalizmus vždy vede k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2018 14:42

    Robert Bilka (neregistrovaný)

    Nedostatečně regulovaný (nebo neregulovaný) kapitalizmus vždy vede k tomu, že čím je subjekt větší oproti ostatním v daném oboru, tím rychleji a s menší námahou roste na úkor zbytku subjektů. Gigant se stává pro své sub-dodavatele životně důležitý, a tehdy přestává fungovat tržní systém, a velký si diktuje podmínky malým, a vyjednává si výhodnější podmínky. Tento proces by vždy nevyhnutně končil MONOPOLEM ale jak správně píšeš, žádný akcionár nechce aby k tomu došlo, protože pak by byl regulován. Raději akcionář koupí ve 3 největších stejný podíl akcií. Principiálně mu je pak jedno, zda koupíte zboží od jednoho (AMD) nebo druhého (INTEL), zisk vždy přiteče k němu. A pokud jedna jeho společnost je ve ztrátě, udělá úpravy v té první (zvýši ceny, pozastaví vývoj, apod.), případně jinak finančne podpoří toho ve ztrátě. Není hlupák aby pak byl regulován apod.

    Proto v kapitalizmu v každém oboru existují vždy duopoly nebo triopoly, kterou v pozadí přes akcie vlastní stejná struktura vlatníků (Intel-Amd, Boening-Airbus, Nvidia-Amd, apod.)