Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Intel Software Defined Silicon (SDSi), softwarové upgrady CPU se vrací na scénu od Miroslav Šilhavý - Souhlasím jen s jednou větou: "za co si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2021 11:00

    Miroslav Šilhavý

    Souhlasím jen s jednou větou: "za co si zaplatis, to presne dostanes". Podle mě je jedno, jestli vlastnosti výrobku definují součástky železa, nebo nuly a jedničky na křemíku. Pořád je to to, co jste si zaplatil. Nikdo Vám nezakazuje auto, nebo grafickou kartu rozebrat a zapojit si ji podle svého. Jediná hranice leží až v porušení DRM, ale to není tento případ.

    Přijde mi paradoxní nutit, aby výrobci dráž vyráběli horší výrobky, když mohou levněji vyrábět stejné a jen je odlišovat nastavením. Ke spotřebiteli se to dřív nebo později stejně projeví jako výhoda, výrobce dřív nebo později začne dávat vyšší funkce jako různé dárky, kulance k problémům a podobně, případně mu to dá větší prostor pro rozvoj.

    Výrobci budou raději vyrábět - tedy - hardwarově odlišené výrobky, ale určitě si nezničí několik segmentů trhu. Jestli máte představu, že se tím urychlí dostupnost vyšších výrobků do nižších segmentů, tak to bohužel neplatí.