Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak Intel zpomaluje AMD procesory od Miloslav Ponkrác - …tak to holt AMD nepozná Ani nemusí, protože každý...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2010 15:45

    Miloslav Ponkrác

    …tak to holt AMD nepozná

    Ani nemusí, protože každý x86 procesor na sebe prozradí, co všechno umí, ikdyby to byla noname značka procesoru vyrobená Frantou Kubelkou v Ekvádoru.

    Tudíž puštění obecného x86 kódu podle starých standardů je ZÁMĚR, nikoli technický problém.

    …obávám se, že ICC se používá na naprostou menšinu projektů

    Používá se převážně na kompilaci testovací sw pro syntetické a aplikační testy výkonu procesorů. Pokud Intel takto podvádí, můžete si být jisti, že všechny recenze a testy (nebo převážná většina) měří špatně a AMD a VIA procesory jsou ve skutečnosti výrazně výkonnější, než je v testech naměřeno a jsou daleko výraznějším konkurentem proti Intel procesorům.

    …což je mimochodem kód asi na stejné úrovni, jak je přeložena naprostá většina balíků v Debianu pro i386 – tam se taky nějaká optimalizace pro lepší procesory neřeší

    To raději nakomentuji. Neboť optimalizace gcc je tak mizerná, že ono je plus mínus jedno o co se pokouší gcc optimalizovat. Kde nic není, ani smrt nebere – to platí pro optimalizátor gcc. Nicméně čím lépe umí kompilátor optimalizavoat, tím výraznější rozdíly najdete proti vypnutí optimalizace. U gcc o nic nejde.