Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak si přizpůsobit rozhraní LibreOffice Writer vlastním potřebám od Jarda_P - BTW důvodem pro zavedení ribbonu byla obrovská spousta...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2014 12:01

    Jarda_P

    BTW důvodem pro zavedení ribbonu byla obrovská spousta funkcí v klasických menu, ve kterých se uživatelům špatně orientovalo. Zábavným detailem je fakt, že mezi top požadavky pro nové features Wordu byly věci, které dávno umí. Taková věc myslím dostatečně svědčí o tom, že UI chce nějakou větší změnu.

    Otazka je, jestli nahodou znacna cast tech funkci nejsou picoviny ci v podstate duplicity, eventuelne veci, ktere v kancelari nemaji co delat a jestli by nebylo lepsi hledat nejakou cestu zmenseni mnoziny funkci. U MSO se porad nejak zapomina, ze to je kancelarsky balik a ne soubor DTP aplikaci. Na DTP je specializovany software a nic MS nebrani si take nejaky napsat a strcit do nej vsechny funkce z dnesniho Wordu a jeste dopatlat dalsi. To by uzivatelum zjednodusilo zivot iplne nejvice. Ve Wordu by meli funkce, ktere jsou v kanclu uzitecne, na picoviny by meli DTP.

    A moje otázka je tato: jak se k výzvě postaví vývojáři s UI OpenOffice/Li­breOffice? Co udělají?

    Ja doufam, ze si zachovaji zdravy rozum a budou myslet take na to, ze na svete jsou i lide, kteri si na chleb vezdejsi vydelavaji jinak, nez celodennim cumenim do Wordu, nicmene obcas take potrebuji kancelarsky editor a kteri by si u Ribbonu pripadali jak za volantem klingonske bitevni lodi.