Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak vypadá OpenOffice.org 3.0 od LENIN POWER! - Ja jsem nemluvil o zakazkovem software. Ten software...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2008 2:30

    LENIN POWER! (neregistrovaný)
    Ja jsem nemluvil o zakazkovem software. Ten software co jsem vyjmenoval jako priklad je klasicky krabicovy software co si kupuji maly a stredni podniky, ty vetsi jedou prevazne na SAP ci Oracle apps. Jak vidite OSS databaze ani OSS OS podporovany nejsou protoze by se vyrobci tato investice nevyplatila. Proc tenhleten software nemame OSS vzdyt malych podniku mame v kazdem meste na stovky? Proc tu nemame treba ceske OSS ucetnictvi, semtam se nekdo ozve ze ho napise a jeste jsem zadne nevidel. Protoze k tomu aby vzniklo by bylo potreba nekoho, kdo ten projekt zasponzoruje a nic z toho mit nebude. Takovych investoru moc neni.

    Pokud chcete aplikaci podnikovou aplikaci nad OSS databazi, tak si ji musite naprogramovat. To je dost draha zalezitost, protoze tyto aplikace byvaji docela dost komplexni, je potreba delat integraci s existujicimi aplikacemi tretich stran a OSS databaze toho neumi zdaleka tolik co databaze komercni. Jiste, udelat se to da, ale levnejsi nez aplikaci koupit vcetne databaze to rozhodne nebude. Taky si musite uvedomit, ze kdyz si aplikaci tohoto typu napisete inhouse tak muzete zapomenout na podporu modulu tretich stran.

    Proste OSS neni smer, kterym by se mel vyvoj ubirat a pokud doporucujete podnikum aby si vzali OSS databazi a udelali si svuj vyvojarsky team a napsali si aplikace, tak jim prokazujete spatnou sluzbu.

    Vase komentare jsem si precetl. Vas problem je ten, ze komercni vyvoj povazujete za parazitovani na praci codera a dale predpokladate ze kazdy clovek je programator nebo alespon admin. Svet takovy jak si ho skalni zastanci OSS predstavuji proste neni.