Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak vzdáleně zkontrolovat a odstranit NSA exploit DoublePulsar z Windows od Z - Kdybyste si přečetl články v příspěvku, na který...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2017 18:02

    Z (neregistrovaný)

    Kdybyste si přečetl články v příspěvku, na který reaguji, došlo by vám, že se vyjadřuji proti jednomu z argumentů uvedeném v těch článcích. Konkrétně proti tvrzení, že internet je dostatečně význačný pojem na to, aby si velké písmeno zasloužil.
    Kdybyste si přečetl ty články, narazil byste i poznámku o tom, že slova mohou přecházet mezi pojmem označujícím nějaké vlastní jméno (jména lidí, význačných věcí, značek, atp.) a pojmem obecným označujícím spíše obecný koncept, než jednu jedinou jedinečnou konkrétní věc. (tady máte pár příkladů: http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=181)
    Pokud lze psát i něco, co bylo původně označeno podle jména nějakého člověka s malým písmenem (lutz) a pokud je v souladu s Pravidly nazývat vysavač společnosti Electrolux, ale i vysavače jiných společností, pojmem lux, který vznikl drzým zkrácením jména Electrolux, nechápu, proč by v souladu s Pravidly nemohla být i pouhá změna velikosti počátečního písmene u pojmu internet, pokud je tato podoba dlouhodobě masivně používána.