Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jullian Assange se dohodl s USA, už je na svobodě od binárně-transfóbní dezolát - To je zase jednou nádherná ukázka aktivity místních...

  • 26. 6. 2024 0:39

    binárně-transfóbní dezolát

    To je zase jednou nádherná ukázka aktivity místních totalitářských exotů.
    Naneštěstí jde o dost starou kauzu a někteří mladší by mohli takovéto názory vzít vážně, takže když to vezmu popořadě:

    "WikiLeaks sloužila ruským tajným službám k diskreditaci západu."
    To je zajímavé. Na WikiLeaks jsou samozřejmě i věci poškozující Rusko, ale řekněme že dané tvrzení je pravdivé z 90% (a to to schválně přeháním).
    Poto se ptám - a co má být ?:
    1) Pokud dané materiály ukazují na zločiny (např. válečné zločiny), tak proč by mělo být důležité odkud jsou. Klidně ať jsou ze Severní Koreje (ještě daleko zločinnější režim) - odhalení zločinu nikdy není špatně.
    2) Rusko si může svoje našpióněné materiály zveřejňovat samo, nebo je poskytnout komukoliv dalšímu - na tohle fakt nepotřebují WikiLeaks. Tudíž ani nemůže jít o důvod k perzekuci nějakého Australana. Jediný cíl který připadá v úvahu je snaha skrze precedent zastrašit západní žurnalisty od kritiky vlastních režimů.

    "WikiLeaks ohrozila mnoho životů agentů a spolupracovníků západních tajných služeb ve východních zemích"
    Lež. Veškeré materiály publikované WikiLeaks byly důsledně očištěny od veškerých údajů, které by mohly sloužit k vystopování zdroje. Kdyby došlo k zabití nějakých agentů západu kvůli WikiLeaks, tak už by to západní tajné služby dávno proti WikiLeaks a Assangemu použily.
    Mimochodem: zveřejnění materiálů získaných ruskými tajnými službami (viz. předchozí bod) nemůže ohrozit jejich agenty a spolupracovníky ? Ptám se, protože jsem ještě neviděl nikoho toto téma zvednout. Pokud ne, potom se dá předpokládat, že ve WikiLeaks dokáží všechny materiály důsledně anonymizovat - ať už byl zdrojem kdokoliv.

    "Assange je zrádce"
    Těžko můžete jako občan jedné země spáchat zradu vůči jiné zemi. Zločin či špionáž ? - prosím. Zrada Australana vůči USA je ale pitomost a každý kdo někdy Assange nazval zrádcem by si měl dát pár pohlavků za projevenou tupost.

    "Assange je sexuální zvrhlík/slizou­n/sexuální predátor/"
    Může být, ale nic z toho nemá nic do činění s jeho perzekucí.
    Nejblíž co nám západní samozvaná "justice" nabídla, tak bylo stíhání Assange za to, že dělal ve Švédsku do tamních štětek bez kondomu - za toto Švedové dlouhé roky Assange stíhali za znásilnění až do doby, než došlo k promlčení daného "zločinu". Očividná perzekuce, nic jiného.

    "V první řadě je nutné si uvědomit, že [Sowden] dělal pro tajné služby, které zradil a vynesl z nich tajné informace"
    Edward Snowden coby subdodavatel (zaměstnanec soukromé firmy - nikoliv tajné služby, jak by mohlo vyznít z původního tvrzení) a občan USA vynesl informace o vlastizradě lidí z tajných služeb, kteří v rozporu s právními předpisy a sliby politiků fízlovali vlastní občany a svojí fašistickou činností pomáhali likvidovat původní demokratický systém, jemuž všichni do jednoho přísahali věrnost. Zrádci jsou v první řadě všichni tito členové tajných služeb a politici. Až pak má smysl řešit, jestli a jaké (jestli vůbec nějaké) zákony Snowden porušil.
    Napráskání zločinů spáchaných vrchností na poddaných je projeven věrnosti spoluobčanům, vlasti a celkově lidství, nikoliv projevem zrady.

    "Slovo whistleblower je jen další buzzword..."
    Nikoliv, jde o praxi, která má v USA dlouhou tradici a zákonnou ochranu - začít hledat může člověk třeba na Wikipedii.
    Na Edwarda Snowdena se tato ochrana ale nevztahuje, protože pracoval pro soukromou firmu a nikoliv pro stát (to je ostatně i jeden z důvodů, proč byla takováto špinavá práce delegována na soukromý sektor).